500m2 ESD gietvloer voor datacenter Haarlem

In de periode 8 tot met 19 maart heeft Loos Betonreparaties een anti-statische gietvloer van 500 m2 aangebracht en het plafond vervangen in een datacenter in Haarlem.

De afkorting van ESD vloer staat voor Electro Static Discharge. In plaats daarvan spreekt men ook wel over antistatische bedrijfsvloeren. De ESD vloer is antistatisch en uitermate geschikt voor bedrijven in de elektronica-industrie. Een ESD vloer zorgt ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. In een ruimte waar elektronicacomponenten geproduceerd worden, is het van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. Het spreekt dan ook voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden.

In navolging van het aanbrengen van de EDS gietvloer in het datacenter in Haarlem, was het plafond aan vervanging toe.

De betonreparateurs van Loos Betonreparaties startten hun werkzaamheden ’s nachts om de enorme plafondoppervlakte te schuren. Na het schuren werden de werkzaamheden vervolgd door het aanbrengen van een coatinglaag.