Complete betonrestauratie van SugarCity Halfweg

In opdracht van Hilhorst Bouwbedrijf Amsterdam werkt Loos Betonreparaties samen met JM Totaalafdichtingen BV aan de totale betonrestauratie van de herontwikkeling van het voormalig CSM-terrein in Halfweg dat inmiddels is omgedoopt tot SugarCity-terrein.

Loos Betonreparaties is gevraagd de voormalige suikerfabriek in ere te herstellen voor wat betreft het betonwerk. Een immense oppervlakte aan betonvloeren, betonwanden, raamdorpels, kozijnen, dakranden en balkons worden allemaal vervangen en gerestaureerd.

Historie suikerfabriek

In 1863 wordt in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sluit deze suikerfabriek, waarna niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigt. In 1919 wordt de N.V. Suikerfabriek Holland ondergebracht bij de Centrale Suiker Maatschappij. Zo ontstaat de naam CSM-terrein.

Zoete combinatie van business & pleasure

Sinds 2000 wordt er aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein gewerkt. Op het voormalig terrein van de CSM Suikerfabriek in Halfweg krijgt 110.000 m² een nieuwe functie. Het hele gebied wordt aangepakt. De suikersilo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen, zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en opent het 20.000 m2 grote ‘Amsterdam The Style Outlets’. Naast retail komen er (onder andere) diverse horeca, een jachthaven, een supermarkt én een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor events en congressen. Kortom, een plaats waar business en pleasure perfect samenkomen!