Nieuwe woning afgewerkt met Beton Ciré

Nieuwe woning afgewerkt met Beton Ciré

Loos Betonreparaties heeft in Bloemendaal voor een nieuwe woning als kers op de taart, de vloer mogen afwerken met Beton Ciré. Deze betonnen design vloeren worden met name gebruikt in woningen of kantoorpanden. Gebruikelijk wordt deze techniek toegepast op de vloer, maar kan daarnaast ook op de wanden. Het resultaat mag er zeker zijn en is naar alle tevredenheid opgeleverd.

Mechanische voorbehandeling Amersfoortse Drukkerij

Bij één van de grootste drukkerijen van Nederland gevestigd in Amersfoort heeft Loos Betonreparaties de vloer mechanisch voorbehandeld. Het gaat om een vloeroppervlakte van in totaal 14.163 m2, die de betonreparateurs van Loos Betonreparaties door middel van kogelstralen hebben behandeld. Na deze voorbehandeling heeft de opdrachtgever het oppervlak voorzien van een kunststofvloer.

Kogelstralen

Kogelstralen is een zo goed als stofvrije methode om het oppervlak op te ruwen waarbij duizenden stalen kogeltjes worden afgeschoten op het oppervlak om de bovenste laag en eventuele verontreinigingen te verwijderen.

Gietvloer voor wereldmarktleider in spinazie

In opdracht van een gespecialiseerd zaadveredelingsbedrijf werd Loos Betonreparaties gevraagd betonreparatiewerkzaamheden uit te voeren. Na uitvoering van de reparatie ging Loos Betonreparaties aan de slag met het diamant schuren en overlagen met epoxy gietvloer.

Door het ontstaan van scheuren in de bestaande vloer verdwenen de ‘seeds’ in de ontstane gleuven, waardoor nodeloos productverlies ontstond. Loos Betonreparaties heeft om die reden een gladde, epoxy gietvloer aangebracht ter voorkoming van dit probleem.

Het zaadveredelingsbedrijf uit Andijk is sinds enkele jaren wereldmarktleider in spinaziezaad. Men exporteert naast spinaziezaad ook andere groentezaden naar meer dan 100 landen wereldwijd, waaronder de Verenigde Staten, China en Rusland.

Complete betonrestauratie van SugarCity Halfweg

In opdracht van Hilhorst Bouwbedrijf Amsterdam werkt Loos Betonreparaties samen met JM Totaalafdichtingen BV aan de totale betonrestauratie van de herontwikkeling van het voormalig CSM-terrein in Halfweg dat inmiddels is omgedoopt tot SugarCity-terrein.

Loos Betonreparaties is gevraagd de voormalige suikerfabriek in ere te herstellen voor wat betreft het betonwerk. Een immense oppervlakte aan betonvloeren, betonwanden, raamdorpels, kozijnen, dakranden en balkons worden allemaal vervangen en gerestaureerd.

Historie suikerfabriek

In 1863 wordt in Halfweg de eerste suikerfabriek geopend. Na enkele jaren sluit deze suikerfabriek, waarna niet veel later de N.V. Suikerfabriek Holland er zich vestigt. In 1919 wordt de N.V. Suikerfabriek Holland ondergebracht bij de Centrale Suiker Maatschappij. Zo ontstaat de naam CSM-terrein.

Zoete combinatie van business & pleasure

Sinds 2000 wordt er aan de herontwikkeling van het SugarCity-terrein gewerkt. Op het voormalig terrein van de CSM Suikerfabriek in Halfweg krijgt 110.000 m² een nieuwe functie. Het hele gebied wordt aangepakt. De suikersilo’s, waar vroeger suiker werd opgeslagen, zijn omgebouwd tot ultramoderne show- en kantoorruimtes, de 21.000 m² grote fabriekshal wordt gebruikt als evenementenlocatie en opent het 20.000 m2 grote ‘Amsterdam The Style Outlets’. Naast retail komen er (onder andere) diverse horeca, een jachthaven, een supermarkt én een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor events en congressen. Kortom, een plaats waar business en pleasure perfect samenkomen!

2.000m2 geschuurde vloer voor Experience Center

Dit voorjaar opent Remmers, specialist in de productie van de bouwchemische producten, houtverven en -lakken en industriële lakken, en tevens hofleverancier, een gloednieuw Experience Center in Apeldoorn.

Het innovatieve centrum biedt ruimte voor seminars en trainingen over de nieuwste technieken en trends en bevat tevens een interactieve showroom met design- en industrievloeren.

Diamand schuren

Aan Loos Betonreparaties de vraag om 2.000 m2 vloeroppervlakte diamand te schuren, en met succes! De diamand geschuurde betonvloer werd afgewerkt met een 2 mm PU gietvloer.

Betonrenovatie voormalig warenhuis Hoorn

In een groot voormalig warenhuis in Hoorn werd betonrot geconstateerd. De vraag aan Loos Betonreparatie was de betonrot uit te hakken en de gevallen gaten te vernieuwen met spuitbeton.

Spuitbeton, ook wel shotcrete genoemd, is een constructief beton dat door een slang naar de plaats van verwerking wordt getransporteerd en daar door middel van luchtdruk wordt aangebracht en verdicht. In Nederland vindt spuitbeton zijn oorsprong in met name de betonreparatiebranche. Met spuitbeton kan een beschadigde of aangetaste betonconstructie worden verbeterd en versterkt. Daarbij wordt een dunne laag beton op de bestaande (aangetaste en gesaneerde) constructie aangebracht.

500m2 ESD gietvloer voor datacenter Haarlem

In de periode 8 tot met 19 maart heeft Loos Betonreparaties een anti-statische gietvloer van 500 m2 aangebracht en het plafond vervangen in een datacenter in Haarlem.

De afkorting van ESD vloer staat voor Electro Static Discharge. In plaats daarvan spreekt men ook wel over antistatische bedrijfsvloeren. De ESD vloer is antistatisch en uitermate geschikt voor bedrijven in de elektronica-industrie. Een ESD vloer zorgt ervoor dat er geen statische ontlading wordt overgebracht op personen of apparaten. In een ruimte waar elektronicacomponenten geproduceerd worden, is het van het grootste belang dat iedere vorm van ontlading voorkomen wordt. Het spreekt dan ook voor zich dat dit type vloer in het bijzonder geschikt is voor ruimtes waarin er sprake is van statische ontlading en waartegen bescherming geboden moet worden.

In navolging van het aanbrengen van de EDS gietvloer in het datacenter in Haarlem, was het plafond aan vervanging toe.

De betonreparateurs van Loos Betonreparaties startten hun werkzaamheden ’s nachts om de enorme plafondoppervlakte te schuren. Na het schuren werden de werkzaamheden vervolgd door het aanbrengen van een coatinglaag.